Jakob Pronk uit Winschoten 3e in hoofdklasse PPK dammen in Groningen

Donderdagavond 19 december zijn in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen de laatste ronden gespeeld voor het Persoonlijk Provinciaal Kampioenschap (PPK) dammen, in zowel de hoofd- als eerste klasse. Jakob Pronk uit Winschoten wist met een puntendeling tegen Floris Tol uit Eelde een keurige 3e plaats te bemachtigen. Kampioen werd MI Danny Staal uit Groningen en tweede Nico Werkman uit Baflo. De wedstrijden werden overigens, in beide klassen, afgewerkt onder een speeltempo van “Fischer 40 + 1”.

Eindstand hoofdklasse PPK Groningen
1. Danny Staal Groningen 5 – 8
2. Nico Werkman Baflo 5 – 6
3. Jakob Pronk Winschoten 5 – 5
4. Berend Plijter Middelstum 5 – 4
5. Floris Tol Eelde 5 – 4
6. Jouke de Haan Grijpskerk 5 – 3

Barrage PPK dammen voor Han Tuenter uit Westerlee, Jan Starke uit Oude Pekela en Fenno Werkman uit Baflo

In de eerste klasse om het Persoonlijk Provinciaal Kampioenschap dammen (PPK) is Folkert Eerdmans uit Groningen kampioen geworden. De strijd om de 2e t/m 4e plaats is nog niet beslist en gaan Fenno Werkman uit Baflo, Jan Starke uit Oude Pekela en Han Tuenter uit Westerlee begin volgend jaar nog een barrage spelen. Alle drie hadden namelijk 10 punten vergaard uit 8 partijen. Naast het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen werden de partijen gespeeld in het “Huiskamercafé” in Warffum en in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten.

Uitslagen laatste ronde
Jack Westerdijk – Fenno Werkman 1 – 1
Han Tuenter – Jan Starke 1 – 1
Folkert Eerdmans – Anko Sterenberg 2 – 0
Rudolf Schwab – Klaas Tillema 0 – 2

Eindstand eerste klasse PPK Groningen
1. Folkert Eerdmans Groningen 8 – 12
2. Han Tuenter Westerlee 8 – 10
3. Jan Starke Oude Pekela 8 – 10
4. Fenno Werkman Baflo 8 – 10
5. Jack Westerdijk Appingedam 8 – 9
6. Klaas Tillema Uithuizen 8 – 7
7. Rudolf Schwab Westeremden 8 – 7
8. Anko Sterenberg Uithuizermeeden 8 – 6
9. Eddy Groenhagen Warffum 8 – 1