Vrijdag 29 mei online toernooi voor jeugddammers

Door het Coronavirus is het fysieke dammen voorlopig naar de achtergrond verwezen, waardoor het “online dammen” momenteel een uitstekend alternatief is om de damsport te beoefenen. Nu is het “online dammen” niet nieuw, integendeel de computer heeft jaren geleden reeds zijn intrede gedaan bij de damsport. Mede door het Protocol Verantwoord Sporten is het online dammen in een stroomversnelling geraakt. Om bij te blijven en de damsport levendig te houden wordt vrijdag 29 mei wederom een online jeugdtoernooi georganiseerd door Danny Staal van Damgenootschap “Het Noorden”  uit Groningen.

Het toernooi begint om 19:00 uur, waarbij de jeugdspelers in twee groepen worden ondergebracht, namelijk jeugd t/m 11 jaar en de groep oudere jeugd. De liefhebbers kunnen tot vrijdagavond 18:45 uur inloggen met een eigen account.  Aanmelden kan via https://lidraughts.org De jongere jeugd t/m 11 jaar kan dan klikken op: https://lidraughts.org/tournament/mqj7fBNs of deze bovenin de browser klikken.

Voor de oudere jeugd: https://lidraughts.org/tournament/7L8B2AUi  Indien goed ingelogd op het toernooi wordt een groene knop met “Neem Deel” zichtbaar.

Het wachtwoord is: dammenisleuk  Het speeltempo bedraagt: 5 minuten + 3 seconden/zet.

NB, om mee te kunnen doen hoef je geen lid te zijn van een damclub.