Online dammen bij “KNDB Clubavond Jeugd”

Als alternatief op het fysiek dammen, heeft de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) besloten  vrijdag 20 november te starten met de eerste sessie van de “KNDB Clubavond Jeugd”. Deze  online toernooien vinden elke vrijdagavond plaats t/m vrijdagavond 18 december. Deze evenementen spelen zich af tussen 19:30 uur en 21:00 uur en zijn in het leven geroepen voor jeugdspelers in de categorie: welpen, pupillen, aspiranten en junioren. De deelnemers worden door de computer aan elkaar gekoppeld, dit alles onder een bedenktijd van “Fischer 5 minuten + 3 seconden”. D.w.z. elke speler krijgt 5 basisminuten, aangevuld met 3 bonusseconden per zet.

Aanmelden

Deelnemers dienen wel lid te zijn van het team KNDB Jeugd. Dat kan door zich aan te melden op Lidraughts: https://lidraughts.org/team/kndb-jeugd Via deze pagina kunnen de liefhebbers zich inschrijven en tegelijkertijd een (mail) bericht sturen naar Michel Stempher met daarin  naam en geboorte datum. Dit is om te zien bij welke leeftijdscategorie de deelnemers horen. Een lidmaatschap bij een damclub is overigens geen vereiste.

Extra punten

De liefhebbers kunnen naar behoefte partijen spelen tussen 19:30 uur en 21:00 uur. Na twee winstpartijen, op een rij, levert de derde partij, alleen bij winst, maar liefst 4 punten op. Afhankelijk van het aantal deelnemers vallen er tevens prijzen te winnen.

Actuele informatie

Actuele informatie is te vinden op www.jeugddammen.com en de Facebookpagina van de KNDB Jeugdcommissie (https://www.facebook.com/kndbjeugdcommissie)