Janick Lanting uit Bad Nieuweschans sluit Regio Lidraughts Cup “online dammen” af met 2 remises

De 13-jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans heeft de Regio Lidraugths Cup voor jeugddammers, donderdagavond 12 november, afgesloten met knappe 2 remises tegen respectievelijk Yair Eysbroek en Aike de Vries beide uit Kampen. Daarmee sloot Janick dit “online dammen” voor 12 talentvolle jeugdspelers af met een keurige 9e plaats. In de 10e ronde kwam Janick met wit uit tegen Yair Eysbroek. In het eindspel kwam Janick zelfs 2 schijven voor, maar kon de stand niet naar winst voeren. De laatste ronde sloot Janick af met zwart tegen Aike de Vries. Ook hier kreeg Janick Lanting voordeel in het eindspel, echter niet genoeg voor de winst. Desondanks heeft Janick Lanting, die een vaste basisplaats heeft in het 8 tal van Damclub Winschoten, het toernooi goed afgesloten. Ongeslagen kampioen werd overigens Matheo Boxum uit Emmeloord.

Drentse Dambond

Het initiatief voor dit toernooi lag bij de Drentse Dambond (DDB) die 12 talentvolle jeugdspelers uit Noord Nederland inviteerde, om mee te spelen in een online “rondtoernooi”, onder een speeltempo van “Fischer 10 + 10”. Donderdag 22 oktober werden de eerste 3 ronden afgewerkt, daarna elke donderdag 3 ronden, waarna op 12 november de laatste 2 ronden werden afgewerkt. Het organiserend trio van de Drentse Dambond bestond uit Zainal Palmans, Michel Stempher en Rik Smit. Het drietal kon terugzien op een geslaagd toernooi.

Toernooibase KNDB

Na afloop werden de partijen op toernooibase van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) gezet. Hierbij wordt, voor de liefhebbers, de mogelijkheid geboden om de partijen te analyseren.

Eindstand Regio Lidraughts Cup DDB 2020

 1. Matheo Boxum Emmeloord           21 punten
 2. Yair Ysbroek Kampen                    16 pt
 3. Sytze Spijker Hoogeveen              16 pnt
 4. Yulia Bintsarovska Kampen           16 pnt
 5. Elise Schouten Hoogeveen           14 pnt
 6. Siebe Kortleven Dedemsvaart         9 pnt
 7. Bart Jan Kortleven Dedemsvaart     9 pnt
 8. Aike de Vries Kampen                      9 pnt
 9. Janick Lanting Bad Nieuweschans   8 pnt
 10. Mart Slim Hoogeveen                       7 pnt
 11. Alyne Goerres Aldeboarn                 4 pnt
 12. Stefan Koenen Groningen               1 pnt