Rustige start Janick Lanting bij online dammen om de Regio Cup

Donderdag 22 oktober zijn 12 jeugdige dammers gestart voor de online Regio Cup, onder de noemer “Regio Lidraughts Cup DDB 2020”. De 12 jonge damtalenten zijn; Alyne Goerres uit Aldeboarn, Elise Schouten, Sytze Spijker en Mart Slim uit Hoogeveen, Siebe Kortleven en Bart Jan Kortleven uit Dedemsvaart, Julia Bintsarovska, Yair Eysbroek en Aike de Vries uit Kampen, Stefan Koenen uit Groningen, Matheo Boxum uit Emmeloord en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans. Afgelopen donderdag 22 oktober zijn dus 3 ronden afgewerkt. Donderdag 29 oktober en 5 november staan eveneens 3 ronden gepland, met op 12 november de laatste 2 ronden. Dit zogenaamde “rondtoernooi” wordt afgewerkt onder een speeltempo van “Fischer 10 min. + 10 sec.”.

Drentse Dambond (DDB)

Het trio Zainal Palmans, Michel Stempher en Rik Smit van de Drentse Dambond (DDB) staan garant voor de organisatie. Het drietal heeft genoemde talenten benaderd voor deelname.

Dit online toernooi start elke donderdagavond om 18:30 uur, de volgende ronde 19:15 uur en de laatste ronde staat om 20:00 uur gepland.

Toernooibase KNDB

De online partijen komen na afloop op “toernooibase” te staan. Dit is een platform op de site van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) , waardoor de partijen beschikbaar zijn voor analyse.

Voorzichtige start Janick Lanting

De 13-jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans, vaste basisspeler in het eerste team bij Damclub Winschoten, had een voorzichtige start, met in de 1e ronde een nipt verlies tegen Sytze Spijker uit Hoogeveen. In dit remise eindspel duurde de 16 zetten reeks net iets te lang voor Janick. In de volgende partij tegen Mart Slim uit Hoogeveen kon Janick Lanting zijn lange vleugel niet goed ontwikkelen, waarna schijfverlies onontkoombaar was en zijn latere verlies inluidde. In de 3e ronde pakte Janick echter de volle winst tegen Alyne Goerres uit Aldeboarn. Met een één om twee legde Janick de basis voor zijn latere zege. Met dit resultaat staat Janick Lanting voorlopig op de 9e plaats in het tussenklassement.

Donderdag 29 oktober 4e t/m de 6e ronde

Volgende week donderdag start Janick Lanting in de 4e ronde met wit tegen Siebe Kortleven, daarna in de 5e ronde met zwart tegen Bart Jan Kortleven en vervolgens de 6e ronde met zwart tegen Stefan Koenen. Matheo Boxum uit Emmeloord en Yair Eysbroek uit Kampen voeren momenteel de ranglijst aan met elk 5 punten uit 3 partijen.