Winst Jan Starke uit Oude Pekela bij “Lidraughts Provincie Cup KNDB 2021”

In de 8e ronde “Lidraughts Provincie Cup KNDB 2021” pakte Jan Starke uit Oude Pekela, spelend bij Checkers Friends, de volle winst tegen Ron de Vaal van Zuid-Holland 2. De tussenstand Checkers Friends – Zuid Holland 2 staat voorlopig op 4-4.

Bomzet

De wedstrijd aan het 4e bord, Jan Starke tegen Ron de Vaal, kende een rustige klassieke opbouw. In het middenspel nam Ron schijfwinst met de “Bomzet”, echter Jan Starke kon daarna een tegencombinatie uitvoeren hetgeen een dam opleverde op veld 49. Ron gaf daarna de strijd op. Dit was voor Jan Starke de 2e zege na zijn winst op 8 januari tegen Joke van der Meijden van Zuid-Holland 1.

Uitslagen 8e ronde
Checkers Friends Zuid-Holland 2 4-4 (voorlopig)
Huizum Leeuwarden Inter Bergamo Italië 3-5 (voorlopig)
Zuid-Holland 1 DC Nijmegen 1-9
Campagnola Italië SSS Kampen 2-6 (voorlopig)
DES Lunteren KRASH Apeldoorn 7-3
Stand
1. DES Lunteren 7 – 13
2. SSS Kampen 8 – 13
3. Inter Bergamo Italië 6 – 12
4. Huizum Leeuwarden 6 – 9
5. Checkers Friends 6 – 7
6. Zuid-Holland 2 6 – 6
7. DC Nijmegen 6 – 4
8. TTS Surhuisterveen 7 – 3
9. KRASH Apeldoorn 8 – 3
10. Campagnola Italië 7 – 2
11. Zuid-Holland 1 7 – 2
Programma 9e ronde vrijdag 5 maart
SSS Kampen DES Lunteren
DC Nijmegen Campagnola Italië
Zuid-Holland 2 Huizum Leeuwarden
Inter Bergamo Italië Zuid-Holland 1
TTT Surhuisterveen Checker Friends

Fitter Brein Round-robin Lidraughts toernooi DDB 2021

36 enthousiaste spelers uit Noord-Nederland nemen deel aan het “Fitter Brein Round robin Lidraughts toernooi DDB 2021”. Dit evenement is een initiatief van de Drentse Dambond (DDB), als alternatief voor het fysieke dammen, dat momenteel nog in de wachtkamer zit vanwege corona. De spelers zijn naar speelsterkte in vier groepen ingedeeld. DC Winschoten wordt hierbij vertegenwoordigd door Johan Mulder uit Kropswolde, Jan Starke uit Oude Pekela en Ties Willems uit Finsterwolde.

De eerste ronde werd afgewerkt op maandag 22 februari, waarbij Johan Mulder in groep C een sterke partij speelde tegen de talentvolle jeugdspeler Sytze Spijker uit Hoogeveen. Sytze had ondertussen een kansrijke stand opgebouwd , echter in tijdnood kwam de winnende voortzetting niet op het bord, waardoor tot remise werd besloten. In dezelfde groep leed Jan Starke een nederlaag tegen Bram Scholma uit Leeuwarden en Ties Willems moest berusten in een nederlaag tegen Siebe Kortleven uit Dedemsvaart.

Maandag 1 maart staat overigens de 2e ronde gepland, waarbij de DDB het speeltempo heeft vastgesteld op Fischer 25 minuten + 10 seconden per zet.