Han Tuenter pakt zilver bij “Zomerdamweek” in Friesland

Een kleine 40 dammers uit, overwegend de provincie Friesland, namen van 3 t/m 7 juli deel aan de “Zomerdamweek DCH Heerenveen-Mildam 2023”. Bij dit traditionele damtoernooi in het “Hof van Schoterland” in Mildam, werkten de deelnemers 9 ronden “Zwitsers systeem” af onder een speeltempo van “Fischer 40 minuten + 1 minuut per zet”. Daarbij waren de deelnemers virtueel ondergebracht in 3 ratinggroepen, namelijk groep C tot 950 punten, groep B van 950 tot 1100 punten en groep A boven de 1100 KNDB ratingpunten. Toernooiwinnaar werd Tjalling van den Bosch (MF) uit het Friese Achlum met 14 punten. MF betekent overigens landelijke Meester dammer. Bij het zogenaamde “Zwitsers systeem” worden de deelnemers na elke ronde, door de “toernooimanager” gekoppeld aan een deelnemer met (ongeveer) een gelijk aantal punten. Overigens de partijen voor de 1e ronde vonden plaats volgens loting.

Oost-Groningen

Oost-Groningen was vertegenwoordigd met Han Tuenter uit Westerlee en Haykaram Zhamkochyam uit Winschoten. Haykaram debuteerde in dit toernooi en kwam tot 2 goede remises tegen Janet Stel uit het Drentse Vledder en Klaas Mondria uit Wolvega. Han Tuenter daarentegen pakte in zijn ratinggroep de 2e plaats achter Geert Rozenberg. Han kwam met 9 punten uit 9 partijen tot een keurige 50% score en kon terugzien op een goed toernooi.