OBS De Tweemaster Winschoten kampioen

Schooldammen gemeente Oldambt groep 7/8

Het tweede team van OBS De Tweemaster is afgelopen woensdagmiddag damkampioen geworden van de gemeente Oldambt.  Deze titelstrijd had betrekking op leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs. In totaal hadden zich 10 viertallen ingeschreven voor deze titelstrijd, waarvan er 9 compleet aan de start verschenen. De deelnemende basisscholen kwamen uit Finsterwolde, Beerta, Westerlee, Heiligerlee en Winschoten. Directeur dhr. H. Messchendorp had evenals vorige week de gemeenschapsruimte in “zijn” onderkomen beschikbaar gesteld voor dit tweede scholendamtoernooi. Om half twee heette Messchendorp de deelnemers welkom, waarna Harrie Molthoop als woordvoerder van Damclub Winschoten daarop inhaakte met het doornemen van enkele belangrijke spelregels.  Bijvoorbeeld “aanraken is zetten”, “slaan is verplicht” en voorzeggen is uit den boze” passeerden de revue. Daarna volgden 7 ronden “Zwitsers” systeem, d.w.z. dat na elke ronde de teams met gelijk aantal punten aan elkaar worden gekoppeld. Uiteindelijk legde het tweede team van OBS De Tweemaster beslag op de eerste plaats met 13 punten uit 7 partijen. Alleen tegen de latere nr. 3, OBS Heiligerlee werd gelijk gespeeld. De overige wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Het winnende team bestond uit

Robin Kühr, Lukas Pronk, Emiel Cremers, Chris Timmermans en Marc Drenth. Tweede werd de kampioen van vorig jaar OBS De Uilenburcht uit Beerta met 11 punten en derde zoals gezegd OBS Heiligerlee. De prijzen mochten de leerlingen ontvangen uit handen van Jan Starke en Harrie Molthoop van de organiserende Damclub Winschoten. De nrs. 1 en 2 plaatsen zich automatisch voor de Provinciale Kampioenschappen op zaterdag 8 maart in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. Bij de prijsuitreiking werd de deelnemers tevens geattendeerd op het persoonlijk kampioenschap dat woensdagmiddag 19 februari zijn beslag krijgt in het clublokaal van speeltuinvereniging Bovenburen, het onderkomen van de plaatselijke damclub. Hier wordt ook weer in zowel groep 5/6 als groep 7/8 gespeeld om de persoonlijke titel.

Eindstand Wedstrijden – Punten Bordpunten
1 OBS De Tweemaster 2 Winschoten 7-13 45
2 OBS De Uilenburcht 1 Beerta 7-11 41
3 OBS Heiligerlee 7-9 36
4 OBS De Tweemaster 1 Winschoten 7-8 29
5 OBS De Bouwsteen 2 Finsterwolde 7-8 28
6 OBS De Bouwsteen 1 Finsterwolde 7-6 27
OBS FT Venemaschool Westerlee 7-6 27
8 OBS De Uilenburcht 3 Beerta 7-5 27
9 OBS De Uilenburcht 2 Beerta 7-4 21