Gongdammen in Warffum

Richard de Rooy uit Wedde en Gerco Lubberink uit Winschoten zijn afgelopen vrijdagavond succesvol geweest op het traditionele gongdamtoernooi in Warffum. Voorzitter Eddy Groenhagen van Damvereniging Warffum kon vrijdagavond om 19.30 uur een 55 dammers welkom heetten in cafe-restaurant “Spoorzicht” in Warffum. De liefhebbers werden ondergebracht in hoofd-, eerste-, tweede- en een huisdamklasse. Daarnaast was een jeugdgroep aanwezig. Het speeltempo was 10 seconden per zet, wat d.m.v. een “gong” werd bepaald. Richard de Rooy uit Wedde pakte in de huisdamklasse de 4e prijs en Gerco Lubberink uit Winschoten werd in de eerste klasse 3e. Richard en Gerco zijn beide lid van Damclub Winschoten. De hoofdklasse werd gewonnen door Machiel Kroesbergen uit Groningen. De prijzen, die bestonden uit producten gerelateerd aan de Paasdagen, werden tenslotte uitgereikt door Nico Werkman en Eddy Groenhagen