Richard de Rooy uit Wedde kampioen “gongdammen” in Warffum

Vrijdagavond 23 maart vond in “Het Hogeland College” in Warffum het traditionele Paasdamtoernooi plaats in de vorm van “Gongdammen”. Bij deze discipline in de damsport klinkt elke 10 seconden een “gong” waarbij gezet moet worden. De 54 deelnemers waren door de organiserende Damvereniging Warffum ondergebracht in hoofdklasse, combinatie hoofd/eerste klasse, eerste klasse, tweede klasse, huisdammers en tenslotte de jeugdklasse. Algeheel kampioen werd (CMF) Jan Ekke de Vries uit Hoogeveen op de voet gevolgd door (MI) Machiel Kroesbergen uit Groningen. Oost Groningen was vertegenwoordigd door Richard de Rooy en Freddy Stegeman uit Wedde, Jan Starke uit Oude Pekela en Geert Lubberink uit Winschoten. De 36 jarige Richard de Rooy kwam hierbij tot een uitmuntende prestatie door in de huisdamklasse alle partijen winnend af te sluiten. Geert Lubberink werd 4e in de combinatiegroep hoofd/eerste klasse achter Peter Hoeksema, Nicole de Vries en Erik Hoeksema. Jan Starke en Freddy Stegeman vielen niet in de prijzen en waren terug te vinden in de middenmoot van hun groep. Nico Werkman en Eddy Groenhagen reikten tenslotte de prijzen uit.