Trio jeugddammers uit Bad Nieuweschans niet naar finale NK pupillen

Demi Peters (12) Dylano Stoter (12) en Janick Lanting (11) alle drie uit Bad Nieuweschans zijn er zaterdag 24 maart niet in geslaagd de finale om de NK damtitel bij de pupillen binnen te dringen. Zaterdag werden de laatste drie ronden afgewerkt in de drie halve finale groepen in Dongen (N. Brabant) Wageningen en Hoogeveen. De eerste 4 ronden werden overigens voor de jonge dammers die zijn geboren in 2005 t/m 2007, in alle locaties op 10 maart gespeeld. De 60 deelnemers werkten in totaal 7 ronden “Zwitsers systeem” af onder een speeltempo van “Fischer 30 min + 15 sec”. Uit elke groep plaatsten de nrs. 1 t/m 5 zich voor de finale die van 24 – 29 april in Den Haag wordt gespeeld. In Hoogeveen kwam het trio Demi Peters, Janick Lanting en Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans niet verder dan de subtop. Dylano kwam tot 3 punten, Janick scoorde totaal 6 punten, waarvan maar liefst 5 punten op de laatste dag. Demi kwam met 7 punten tot een 50% score en bezette de 10e plaats in het eindklassement. Kampioen in Hoogeveen werd Mateo Boxum uit Emmeloord met 12 punten en gaat samen met Lisa Scholtens uit Hoogeveen 11 punten, Roland Kreeft uit Hoogeveen 10 punten, Sander Staal uit Groningen 10 punten en Gerard Kramer uit Groningen 9 punten naar de finale. De prijzen werden tenslotte uitgereikt door Gerard Bruins en Gert Bosker van de Hoogeveense damclub HDC, die de organisatie op zich nam.