NK Jeugddammen

Het dammen om de persoonlijke Nederlandse jeugdtitels in de categorieën welp, pupil, aspirant en junior, gaat in maart van start. De jongens en meisjes kunnen zich tot 7 februari bij de KNDB inschrijven voor de halve finales om het NK 2015, dat in 3 plaatsen verspreidt over Nederland wordt afgewerkt. De meisjes daarentegen kunnen zich in alle categorieën rechtstreeks plaatsen voor de finales. In het noorden kunnen de dammertjes in spe terecht in Hoogeveen bij zowel de welpen als pupillen. Hoogeveen is, eveneens als vorig jaar, ook gastheer bij de pupillen meisjes. Daarnaast zijn in mei de benjamins in de damsport aan zet. Deze NK finale wordt traditioneel georganiseerd door damvereniging “Denk en Zet” Culemborg en kent eveneens een open inschrijving voor zowel jongens als meisjes geboren in 2007 of later. Voor alle disciplines, is een lidmaatschap bij de KNDB vereist. Heden tegen dage kan elk jeugdlid zich inschrijven en worden veelal 8 ronden “Zwitsers” gespeeld, om zodoende meer jeugd te betrekken bij de damsport. Alleen de discipline NK sneldammen werkt nog wel volgens de oude methode, waarbij de provinciale kampioenen zich kunnen plaatsen.