Winschoters Henk Prak en Gerco Lubberink naar NK sneldammen

Henk Prak en Gerco Lubberink beide woonachtig in Winschoten nemen zaterdag 13 juni deel aan het NK sneldammen in Utrecht. Plaats van handeling is het Nationaal Denksportcentrum “Den Hommel” in de Domstad. Alle categorieën van welp tot senior strijden hier om de 8 titels. De senioren zijn naar rating ingedeeld. < 900 ratingpunten, 900 tot 1100 punten en > 1100 ratingpunten. Henk Prak is onlangs Provinciaal kampioen geworden in de klasse 900 tot 1100 punten. Gerco daarentegen < 900 ratingpunten. Als peildatum werd 1 juli 2014 gehanteerd. Gerco heeft ondertussen 1029 ratingpunten bijeen gesprokkeld. In tegenstelling tot vorig jaar worden eerst 6 ronden “Zwitsers” afgewerkt, daarna vindt een hergroepering plaats. De nrs. 1 t/m 8 in groep A, enzovoort. Het speeltempo is deze dag “Fischer 5+5”. Henk en Gerco spelen overigens beide bij Damclub Winschoten.