Damschool Groningen

Zondag 17 januari is het Kostverlorenkwartier “Damschool Groningen” begonnen met de training voor jonge damtalenten in Noord Nederland. Dit is een voortvloeisel van het Regioplan Noord. In Hoogeveen is al sinds jaar en dag een damschool gevestigd en daar is Groningen nu bijgekomen. De talenten komen hoofdzakelijk uit de provincie Groningen en worden door de organisatie benaderd deel te nemen aan de training. Overigens Tamar Visser uit Friesland maakt eveneens deel uit van de training en komt uit in het 2e tiental van Damgenootschap Het Noorden uit Groningen. De jongens en meisjes zijn ondergebracht in een groep beginners en een groep gevorderden. De beginners worden onderwezen door Martijn de Jong en Danny Staal uit Groningen en de gevorderden door Klaas Hendrik Leijenaar eveneens uit Groningen. Bij de eerste introductie passeerden allerlei dambegrippen de revue, om te beoordelen hoe ver de theoretische kennis van de cursisten reikte. Vanuit Oost Groningen nemen deel, de vier leden van de familie Sibma uit Blijham te weten Merel, Thijmen, Jari en Stan en Cayn Nomden uit Winschoten.