Mello Koolman damtoernooi in Groningen

Het traditionele Mello Koolman damtoernooi begint vrijdagavond 4 september om 20.00 uur in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. Damgenootschap Het Noorden tekent sinds 1985 voor de organisatie. Het omvat 9 ronden “Zwitsers systeem” met een speeltempo van 30 minuten per speler/partij. Vrijdagavond vinden 3 ronden plaats, de overige wedstrijden, de aansluitende zaterdag. De ca. 80 deelnemers worden virtueel in meerdere ratinggroepen ondergebracht. Grootmeester Roel Boomstra uit Groningen eiste vorig jaar de titel voor zich op. De deelnemers zien dit toernooi als een laatste training voor de landelijke 10 tallen competitie die zaterdag 19 september van start gaat.

Oost Groningen
Voor zover bekend nemen een viertal (dam) liefhebbers uit Oost Groningen deel aan dit evenement, namelijk Klaas van der Laan uit Noordbroek, Jan Starke uit Oude Pekela, Herman Mulder uit Ter Apel en Gerco Lubberink uit Winschoten.

Zwitsers systeem
Het toernooi omvat dus 9 ronden “Zwitsers systeem”, waarbij de eerste ronde wordt bepaald volgens een geleide loting. De daaropvolgende ronden worden overgenomen door de “toernooimanager”. De computer koppelt namelijk na elke ronde, spelers met een gelijk aantal punten, aan elkaar.