Damtoernooi in Oude Pekela

Zaterdag 30 april is MFC “De Binding” in Oude Pekela het decor voor een regionaal damtoernooi, dat wordt georganiseerd door de Provinciaal Groninger Dambond (PGD) Drentse Dambond (DDB) en de Oost Groninger Dambond (OGD) De senioren beginnen om 10 uur en de jeugdspelers schuiven klokslag 13.30 uur achter de borden. Evenals de vorige editie kunnen de liefhebbers zich inschrijven voor de hoofd-, eerste-, tweede en huisdamklasse, oftewel beginners. De senioren werken in groepjes van vier, dus 3 partijen af onder een speeltempo van 1 uur per speler per partij. De organisatie laat wederom de succesformule hierop los, door spelers van dezelfde sterkte bij elkaar in te delen. De jeugd wordt in principe in groepjes van 8 ingedeeld waarbij wordt gedamd om bekers en medailles. Het organisatie comité bestaand uit Bé Brakels uit Ter Apelkanaal en Herman Mulder uit Ter Apel zijn er tevens in geslaagd een leuke dam kwis aan dit toernooi te verbinden. Overigens, deelnemers hoeven uiteraard geen lid te zijn van een damclub.