Demi Peters en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans dammen naar brons

In gebouw De Schakel in Drachten is zaterdag 3 december de 2e Regio Cup voor jeugdige dammers afgewerkt. Dit grensoverschrijdend jeugdtoernooi werd onder auspiciën van “Jeugddammen Noord”, in samenwerking met de plaatselijke damclub Ons Genoegen uit Drachten georganiseerd. Na Gramsbergen namen aan deze 2e sessie 75 jeugddammers deel, die door de Drentse jeugdleider Rik Smit uit Hijken in 10 groepen op sterkte waren ingedeeld. De 9 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans pakte de 3e prijs in groep 6 en plaatsgenoot de 10 jarige Demi Peters 3e in groep 3. Demi moest hiervoor een barrage afwerken met Sebastiaan Witteveen uit Oldeboarn en Kyra van Driel uit Heiligerlee. Sebastiaan werd hierdoor tweede en Kyra vierde. Karsten Lich, Jamey Loots en Nickey Loots alle drie uit Winschoten waren terug te vinden in de middenmoot van hun groep. De 3e Regio Cup vindt 28 januari plaats in Hijken.

Damclub Winschoten
Zes jeugdleden van Damclub Winschoten reisden zaterdagmorgen af naar Friesland om in Drachten uit te komen voor de 2e Regio Cup. De Regio Cup is een voortvloeisel van de Friesland Cup en de Drentse Dambond Cup (DDB) en gaat nu verder onder de paraplu van “Jeugddammen Noord”. Deze constructie zorgt voor een gezamenlijke aanpak om de jeugdige dammers te stimuleren in de Noordelijke provincies. Voor dit seizoen vinden de zes regio Cup wedstrijden plaats in Gramsbergen, Drachten, Hijken, Warffum, Sneek en Dedemsvaart. De jeugdige deelnemers kwamen dit keer naast Drachten uit Sneek, Rinsumageest, Oldeboarn, Urk, Hijken, Groningen, Warffum, Hoogeveen, Gramsbergen en Winschoten. Genoemde plaatsen beschikken inclusief Dedemsvaart en Leek over een gezonde jeugdafdeling. De prijzen werden na afloop uitgereikt door de jeugdleider van OG Drachten Richard Koot en Rik Smit als Drentse jeugdleider.

20161203_165628