Demi Peters uit Bad Nieuweschans geslaagd voor damdiploma Wiersma zwart

De 11 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans is woensdagmiddag 15 februari in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten geslaagd voor haar derde damdiploma “Wiersma zwart”. Na “Van der Wal” en “Wiersma wit”, had Demi zich de laatste maanden op de jeugdafdeling van DC Winschoten meester gemaakt van de “Wiersma zwart” cursus en legde daarna met goed gevolg het daarbij behorende proefexamen af, waarna ze het examen met vertrouwen tegemoet kon zien. Ze slaagde zoals verwacht. Ondertussen is Demi gestart met de vervolgcursus “Sijbrands wit”, de 4e in een reeks van 11 diploma’s. Na Van der Wal, Wiersma en Sijbrands, komen nog Roozenburg, Springer en Hoogland. Vanaf “Wiersma” zijn de cursussen echter opgedeeld in een “wit” en “zwart” gedeelte. Alle 6 damboeken zijn genoemd naar ex-wereldkampioenen uit Nederland. De Van der Wal cursus behandelt als eerste de grondbeginselen van het dammen, daarentegen gaan de daaropvolgende cursussen zich stapsgewijs meer in de theorie verdiepen. Het diploma werd tenslotte uitgereikt door Ben Haan als voorzitter van Damclub Winschoten.