8 Jarige Jona Bos uit Wedderveer geslaagd voor Van der Wal damdiploma

De 8 jarige Jona Bos uit Wedderveer is woensdagmiddag 10 mei geslaagd voor het Van der Wal damdiploma. Via het scholendamtoernooi kwam Jona in aanraking met de damsport en werd lid van de jeugdafdeling van Damclub Winschoten, dat zetelt in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten. Daarna begon Jona aan de cursus die opleidt voor het Van der Wal damdiploma. Afgelopen week legde Jona het “proefexamen” met goed gevolg af en kon met een gerust hart opgaan voor het echte examen. Jona slaagde met ruime cijfers voor zijn eerste damdiploma en gaat de komende weken beginnen aan de “Wiersma wit” cursus. De “Van der Wal” cursus behandelt de grondbeginselen van de damsport. Bij de “Wiersma” cursus daarentegen wordt de theorie nader onder de loep genomen. In totaal kunnen 11 diploma’s worden behaald.