Jeugd Oost Groningen damt om Provinciale titel

Woensdagmiddag 3 januari stond in het teken van het Provinciaal kampioenschap dammen voor jeugdspelers in de welpen- en pupillencategorie. Het speelde zich af in ’t Olde Heem in Kloosterburen. Jeugdleider van de Provinciaal Groninger Dambond (PGD) Rudolf Schwab uit Westeremden kon 25 jongelui verwelkomen van de deelnemende verenigingen DG “Het Noorden” uit Groningen, DV Warffum en DC Winschoten. Bij de pupillen geboren in 2005 t/m 2007 werd Sander Staal uit Groningen kampioen en bij de welpen geboren in 2008 of later legde stadgenoot Anand Dalaj beslag op de 1e plaats. Van de delegatie uit Oost Groningen legde bij de pupillen Janick Lanting uit Bad Nieuweschans met 8 punten beslag op de 6e plaats. Met hetzelfde puntenaantal werd plaatsgenoot Demi Peters 7e. Annabel Wachter en tweelingbroer Florian Wachter uit Blauwestad werden respectievelijk 10 en 11. Tenslotte legde Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans bij de pupillen beslag op de 14e plaats. Janick, Annabel en Florian debuteerden in deze titelstrijd. Bij de welpen legde Jona Bos uit Wedderveer beslag op een keurige 4e plaats en Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans werd 7e.