Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans in actie bij HF dammen voor welpen

Zaterdag 7 april werden in Groningen, Baarn en Huissen de halve finales om de NK titel in de welpen categorie afgewerkt. Deze titelstrijd was voor jeugdspelers geboren in 2008 of later.
De deelnemers werkten in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen 9 ronden “Zwitsers systeem” af met een speeltempo van “Fischer 10 min + 5 sec”. Daarbij was Oost Groningen vertegenwoordigd door de 9 jarige Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans. Dylarius kwam met 3 zeges tot 6 punten. De organisatie was in handen van Danny Staal van Damgenootschap Het Noorden uit Groningen die tevens een 6 tal damboekjes beschikbaar stelde voor de jeugddammers met een leuke combinatie en die tevens de beschikbare speeltijd goed benutten. Hoofdarbiter (MI) Michiel Kroesbergen uit Groningen selecteerde de 6 jeugdspelers die hier voor in aanmerking kwamen. Dylarius Stoter was één van de geselecteerden en werd eigenaar van een damboekje om de theorie op te krikken.