Jan Starke uit Oude Pekela naar NK sneldammen

Zaterdag 9 juni wordt in het Nationaal Denksportcentrum “Den Hommel” in Utrecht het Nederlands Kampioenschap (NK) sneldammen afgewerkt. Dit gebeurt in alle categorieën namelijk welpen, pupillen, aspiranten, junioren en senioren. Daarbij komen de senioren uit in drie ratingklassen, namelijk tot 900 punten, 900 tot 1100 punten en boven de 1100 ratingpunten. Alleen bij de senioren spelen dames in een aparte groep. Jan Starke uit Oude Pekela heeft zich als lid van Damclub Winschoten, voor de 4e keer in successie, als provinciaal kampioen geplaatst in de categorie tot 900 ratingpunten, voor deze titelstrijd. Onder een speeltempo van “Fischer 5 min. + 5 sec.” worden in totaal 13 ronden afgewerkt. Het begint voor de 24 deelnemers in elke categorie met 6 ronden “Zwitsers systeem” om vervolgens via een hergroepering met 8 spelers per groep, een rondtoernooi te spelen. Vorig jaar kwam Jan Starke thuis met de beker voor de 1e prijs in de B-finale. Doel van Jan is deze prestatie te evenaren of te verbeteren. Algeheel kampioen bij de senioren werd vorig jaar Roel Boomstra uit Groningen.