Jona Bos uit Wedderveer 3e prijs op Regio Cup dammen in Drachten

Zaterdag 20 oktober vond de 1e Regiocup voor jeugdige dammers plaats in “De Schakel” in Drachten. Plaatselijke jeugdleider Richard Koot mocht een 60 tal dammertjes verwelkomen die door Regiocup jeugdleider Rik Smit uit Hijken waren ondergebracht in een 8 tal groepjes. Als basis bestonden die uit 8 deelnemers. Alleen groep 1 en 2 werden gevormd door 6 dammers, waarbij de spelers in groep 1 werd bijgestaan door de klok. Alle groepen speelden zodoende een rondtoernooi, waarbij elke ronde zo’n 25 minuten in beslag nam. De organisatie had met de komst van 6 voudig ex wereldkampioen Harm Wiersma uit Leeuwarden een verrassing in petto. Harm had in zijn speech nog enkele belangrijke tips voor de dammers in spe om een goede partij te spelen. Damclub Winschoten was met een 6 tal liefhebbers afgereisd naar Drachten, te weten Jamey Loots, Hermann Loots, Nickey Loots alle drie uit Winschoten, Jona Bos en Timo Bos uit Wedderveer en Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans. De 7 jarige Timo Bos debuteerde op dit toernooi en wist in groep 8 vier punten te behalen. Zowaar een mooi begin. Alleen de 10 jarige Jona Bos werd 3e in groep 7 en mocht na afloop een beker in ontvangst nemen. Dylano Stoter moest in groep 2 een barrage spelen tegen Siemen van der Velden uit Hijken. Na een onnauwkeurige voortzetting verloor Dylano en werd vierde. Jamey Loots, Hermann Loots, Nickey Loots en Timo Bos waren in hun groep terug te vinden in de middenmoot, maar gezien hun spel zullen ze bij de volgende Regiocup zeker een gooi doen naar de prijzen. En die volgende keer is op zaterdag 1 december in Hoogeveen. Daarna komen Hijken, Dedemsvaart, Groningen en Gramsbergen nog langs.