Jeugd Damclub Winschoten actief op NK

Zaterdag 15 december is de finale om de Nationale damtitels voor jeugdteams afgewerkt in het Dorpshuis in Ochten. Het betrof hier de categorieën welpen, pupillen, aspiranten en junioren, waarbij de welpen en pupillen met viertallen deelnamen en de aspiranten en junioren met 3 tallen. Damclub Winschoten had zich met 2 pupillenteams geplaatst voor de pupillenklasse. Hier werden 9 ronden “Zwitsers systeem” gespeeld onder een speeltempo van “Fischer 10 minuten + 3 seconden”. Het tweede team van Damclub Winschoten dat werd gevormd door Dana van Schaagen, Hermann Loots, Dylarius Stoter en Jona Bos waren in de onderste regionen terug te vinden. Het eerste team dat bestond uit Demi Peters, Nickey Loots, Dylano Stoter en Janick Lanting eindigde met 7 punten uit 9 partijen in de middenmoot samen met DV VBI Huissen. In het individuele klassement had Demi Peters, aan bord één, maar liefst 16 punten gescoord uit 9 partijen, Janick Lanting 10 punten,
Dylano Stoter 5 punten, Nickey Loots 4 punten, Jona Bos en Dana van Schaagen elk 4 punten. Herman Loots en Dylarius Stoter kwamen ieder tot 2 punten. Jona Bos en Dylarius Stoter zijn beide met 10 jaar nog welp maar konden meespelen met de pupillen. Overigens pupillen dammers zijn geboren in 2005 t/m 2007. Op deze gronden kunnen beide teams volgend jaar nog deelnemen in deze pupillenklasse. Daarnaast wil Winschoten volgend jaar weer met een welpenteam deelnemen. Kampioen bij de pupillen werd HDC uit Hoogeveen.