Hermann Loots en Nickey Loots uit Winschoten damkampioen 6e Regio Cup in Gramsbergen

De dammende tweeling Hermann Loots en Nickey Loots uit Winschoten namen zaterdag 18 mei met de “dagprijs” de wisselbeker van de Regio Cup voor een maand naar huis. Jeugdleider Rik Smit uit Hijken kon een 30 tal jeugdige dammers welkom heten in “De Binder” in Gramsbergen voor de 6e en laatste Regio Cup van dit damseizoen. Gastheer was de plaatselijke Damclub “De Vechtstreek” Oosterveen. De jongelui waren ondergebracht in 4 groepjes. De eerste groep bestond uit 6 spelers en de overige groepen uit 8 deelnemers. Groep 1 en 2 werkten hun partijen af met de klok, waarbij het speeltempo was bepaald op “Fischer 10 + 5”. Overigens voor alle groepen gold een zogenaamd rondtoernooi. Oost Groningen was vertegenwoordigd met 4 spelers, namelijk Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans, Jamey Loots, Hermann Loots en Nickey Loots uit Winschoten. Dylano Stoter kwam in groep 2 tot een keurige plaats in de middenmoot. Jamey Loots kwam in groep 3 tot goed opgezette partijen en eindigde op de 7e plaats. De 12 jarige tweeling Nickey Loots en Hermann Loots uit Winschoten zorgden in Gramsbergen voor een daverende verrassing door met de “dagprijs”, de wisselbeker, voor een maand mee te nemen naar Oost Groningen. Nickey Loots kwam namelijk tot één verliespunt in groep 3 en Hermann Loots behaalde dezelfde prestatie in groep 4. In tegenstelling tot alle Regio Cup toernooien in Drachten, Hoogeveen, Dedemsvaart, Hijken en Groningen wist niemand in Gramsbergen een 100% score te behalen. Dus mochten Hermann en Nickey Loots met deze prestatie vol trots de wisselbeker in ontvangst nemen, uit handen van jeugdleider Rik Smit.

Overall winnaar
Overall winnaar werd tenslotte Sophie Blenkers uit Hoogeveen, die na één maand de wisselbeker in de prijzenkast mag zetten tot de 1e Regio Cup van het komend seizoen. Saillant detail, voor de derde maal in successie komt de wisselbeker in Oost Groningen terecht. De eerste keer pakte de tweeling Thijmen en Jari Sibma uit Blijham in maart 2015 definitief de wisselbeker in het seizoen 2014 – 2015. Toen nog Drentse Dambond (DDB) cup genoemd. In oktober 2017 kwam Demi Peters uit Bunde met deze huidige Regio Cup “dagprijs” in huis. Nu voor de derde maal in successie nam de tweeling Hermann en Nickey Loots de beker mee naar huis.