Demi Peters kampioen 2e klasse op damdag in Zuidwolde

De 13 jarige Demi Peters uit Bunde is algeheel kampioen geworden in de 2e klasse op de “Zuudwoldiger” damdag in het Drentse Zuidwolde onder de rook van Hoogeveen.
Christiaan Groote kon zaterdag 18 mei in de “Boerhoorn” 44 dammers verwelkomen, die in groepjes van 4 een rond toernooi afwerkten in hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse.
Het speeltempo bedroeg 1 uur bedenktijd per speler/partij. Damclub Winschoten was met 3 spelers vertegenwoordigd in de 2e klasse, namelijk Dana van Schaagen en Demi Peters beide woonachtig in Bunde (Dld) en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans. Dana van Schaagen speelde 3 leerzame partijen in de 2e klasse en viel in groep 4 net buiten de prijzen.
Janick Lanting kwam in groep 2 van de 2e klasse tot een gedeelde 1e plaats met Gert Brink uit Dedemsvaart. De daaropvolgende drie barrage partijen eindigden alle drie in een puntendeling, waarna onderling werd besloten de 1e prijs te delen. Het kwartet werd trouwens gecompleteerd met Elzo de Vries uit Hollandscheveld en Siebe Kortleven uit Hoogeveen. Demi Peters zat in groep 1 van de 2e klasse met Bennie Hendriks uit Westerhaar, W. Roelofs uit Dedemsvaart en G. Kortleven uit Hoogeveen. Met een keurige 100% score kon Demi na afloop als kampioen van de 2e klasse worden gehuldigd door Alberto Waterink.