Demi Peters 4e op NK dammen pupillen meisjes

Het NK dammen voor pupillen meisjes speelde zich traditiegetrouw ook dit jaar weer af in “Het Knooppunt” in Hoogeveen. Vanaf Hemelvaartsdag t/m 1 juni namen 17 meisjes het tegen elkaar op in 8 ronden “Zwitsers systeem”, onder een speeltempo van “Fischer 45 min. + 30 sec.”. Kampioene werd Marjory Feyt uit Ochten met 12 punten, op één punt gevolgd door het trio Puck Boudens uit Heerhugowaard, Daria Shulepova uit Eindhoven en Demi Peters uit Bunde met elk 11 punten. Daarbij kwam de 13 jarige Demi Peters uit Bunde slechts één weerstandspunt tekort voor een podiumplaats. Ondertussen was het tot en met de laatste ronde super spannend gezien het verschil van 2 punten tussen de kampioene en de nummer 8. Door dit resultaat zijn Marjory, Puck en Daria gerechtigd deel te nemen aan het EK dammen voor pupillen meisjes dat van 1 t/m 9 augustus plaats vind in Polen. Demi Peters is eerste reserve en hoort t.z.t. van de KNDB of ze mag afreizen naar het EK.

Demi combinatieprijs
Demi Peters ging niet met lege handen naar huis, integendeel, ze ontving namelijk de combinatieprijs met een verrassende combinatie, in de derde ronde, tegen Willemijn Verhoef uit Woerden. Daarnaast bleef Demi Peters samen met Daria Shulepova ongeslagen. Beide kwamen tot 3 zeges aangevuld met 5 remises. Ondanks de ongeslagen status kwam Demi 1 weerstandspunt te kort. Een partij tegen een hoger geklasseerde speler levert namelijk meer weerstandspunten op.

Zwitsers systeem
Bij het Zwitsers systeem wordt de eerste ronde in een toernooi altijd bepaald door middel van loting. Daarna koppelt de “toernooimanager” vanaf de 2e ronde de spelers met een gelijk aantal punten aan elkaar. Met die restrictie dat spelers elkaar slecht één keer treffen.

Eindstand NK pupillen 2019
1. Marjory Feyt 12 punten 78 WP
2. Puck Boudens 11 punten 77 WP
3. Daria Shulepova 11 punten 73 WP
4. Demi Peters 11 punten 72 WP
5. Tanya-Maria Cnossen 10 punten 73 WP
6. Elise Schouten 10 punten 72 WP
7. Oleksandra Chumachenko 10 punten 69 WP
8. Fleur Kruysmulder 10 punten 68 WP
9. Samantha Regterschot 9 punten 71 WP
10. Charell Schuller 9 punten 66 WP
11. Milo Rijlaarsdam 8 punten 55 WP
12. Sophie Blenkers 8 punten 55 WP
13. Alexandra Novikova 7 punten 53 WP
14. Yulie Bintsarovska 6 punten 64 WP
15. Marije Bouma 6 punten 49 WP
16. Lyonne van der Galiën 5 punten 50 WP
17. Willemijn Verhoef 2 punten 57 WP