Oost Groninger basisscholen naar Provinciaal Kampioenschap dammen

Zaterdag 14 maart staat het Provinciaal Gronings kampioenschap dammen voor basisscholen gepland in de aula van “Het Hogeland College” in Warffum. Deze titelstrijd kent twee categorieën, namelijk de welpen groep 4 t/m 6 en de pupillen groep 7/8. Het district Oost Groningen vaardigt, evenals voorgaande edities, vier teams af naar deze titelstrijd. Dat zijn in de welpenklasse CBS Annewieke uit Scheemda en CBS Mons Sinaï uit Heiligerlee. Bij de pupillen zijn dat naast CBS Annewieke uit Scheemda, CBS Maranatha uit Winschoten. De deelnemende teams bestaan overigens uit vier spelers met reserves. Na afloop van deze titelstrijd plaatsen respectievelijk de nummer 1 t/m 4 bij de welpen en de nummer 1 t/m 5 bij de pupillen zich voor de Landelijke Halve Finale op zaterdag 18 april. In beide leeftijdscategorieën zijn dat zes halve finale groepen.

Basis tot dammen
Het scholendammen is, heden ten dage, een ideale mogelijkheid om de leerlingen enthousiast te maken voor de damsport. Het dammen heeft namelijk als voordeel dat het, zowel in teamverband, als individueel kan worden beoefend. Daarbij kan dit eveneens het inzicht en denkvermogen vergroten. Een bezoekje aan een jeugdafdeling van een damclub worden namelijk diverse (theoretische) onderwerpen onderwezen om de damsport inzichtelijk te maken. Daarnaast worden oefenpartijen gespeeld en staan regelmatig jeugdtoernooien op het programma.