Damster Demi Peters bij Centrale Aspiranten Training (CAT)

De Koninklijke Nederlandse Dambond kent momenteel 5 centrale trainingsgroepen voor haar talenten, namelijk de Centrale Meisjes Training (CMT), Central Pupillen Training (CPT), Centrale Aspiranten Training (CAT), Centrale Junioren Training (CJT) en Centrale Top Training (CTT). Deze trainingsgroepen van de KNDB kennen jaarlijks 6 sessies, die altijd in de weekenden staan gepland. De CMT komt samen in Wageningen, CPT, CAT en de CJT in Huissen en tenslotte de CTT in Sportcentrum “Papendal” bij Arnhem, waarbij de groepen maximaal uit 25 talenten bestaan.

Selectiedag
De 14 jarige Demi Peters uit Bunde is via de selectiedag van de KNDB op zaterdag 25 januari in Huissen toegelaten tot de CAT, waarbij de training wordt verzorgd door
MF Alex Mathijsen uit Nijmegen. Op deze Landelijke selectiedag werden onderstaande onderwerpen getest namelijk: standaardkennis, positionele kennis, voorstellingsvermogen, combineren, positiespel en eindspel. Deze “testdag” werd tenslotte afgesloten met een toernooi Blitzdammen onder een speeltempo van “Fischer 3 + 2”. Voor dit jaar staan de volgende hoofdonderwerpen op het trainingsprogramma, namelijk: aanvalsklassiek, centrumomsingeling, standaardeindspelen algemeen, het eindspel van Scouppe en de Springer-doorstoot. De eerste trainingssessie begint overigens op zaterdag 14 maart.

Damtalent Demi Peters maakt progressie

Het 14 jarig damtalent Demi Peters uit Bunde is tevens door de Commissie Trainingen van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) geïnviteerd deel te nemen bij de “pilot talentontwikkeling” voor meisjes in de aspiranten categorie. Overigens deze groep bestaat uit vier meisjes, namelijk naast Demi Peters, Lisa Scholtens uit Slagharen en de zusjes
Luise en Marie Gabbert uit Bennekom. MFF Ester van Muijen uit Wageningen verzorgd voor dit kwartet talenten de trainingen. De deelname aan deze trainingen schept natuurlijk wel verplichtingen, daarnaast wordt namelijk geacht deel te nemen aan NK’s in de eigen leeftijdscategorie en sowieso één of meerdere meerdaagse toernooien passen hier in.