Open NK “online” jeugddammen

Normaliter stonden de finales om de “fysieke” NK jeugdtitels dammen gepland in de maand mei, echter door de coronamaatregelen van de overheid zijn deze verplaatst naar de maanden juli/augustus. De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) gaat daarom als alternatief in de maand mei het  “Open NK online dammen” voor alle jeugdleden organiseren. Dit is dan voor alle jeugdcategorieën, jongens en meisjes door elkaar, namelijk welpen, pupillen, aspiranten en junioren. De pupillen, aspiranten en junioren bijten het spits af van 6 t/m 8 mei. De deelnemers werken dan,  9 ronden “Zwitsers systeem” af onder een speeltempo van “Fischer 30 minuten + 15 seconden per zet”. Het welpen NK staat overigens  gepland op zaterdag 15 mei. Ook hier 9 ronden “Zwitsers systeem”, echter het speeltempo wordt dan “Fischer 5 minuten + 5 seconden per zet”. Liefhebbers kunnen zich voor 30 april aanmelden bij het bondsbureau van de KNDB gevestigd in Veenendaal.