Demi Peters succesvol op WK jeugddammen

Het WK jeugddammen vond dit jaar van, 28 oktober t/m 3 november, plaats in de Turkse badplaats Izmir waar de deelnemers uitkwamen bij de junioren, aspiranten, pupillen een welpen. Alle groepen bestonden uit een jongens en een meisjes categorie. De 26 Nederlandse deelnemers reisden af onder het TeamNL KNDB en met als teamchef MF Alex Mathijsen. Alex werd hier bijgestaan door MFF Ester van Muijen en MI Wouter Ludwig en Stijn Overeem. Michiel Weistra werd wereldkampioen bij de aspiranten en Matheo Boxum pakte brons bij de welpen.

Demi Peters pupillen meisjes
De 13 jarige Demi Peters uit Bunde legde bij de Minicadets Girls, oftewel de pupillen meisjes beslag op de 21e plaats met 7 punten uit 9 partijen, net voor de andere Nederlandse deelneemsters Marjory Feyt en Puck Boudens. Marjory kwam eveneens tot 7 punten maar had minder weerstandpunten gescoord. Het uitkomen tegen een hoger geplaatste speler levert namelijk meer weerstandspunten op. Demi kwam tot 2 winstpartijen aangevuld met 4 puntendelingen. Het speeltempo bedroeg “Fischer 80 + 1”, waarbij 9 ronden “Zwitsers systeem” werden afgewerkt. Het geheel stond onder leiding van Internationaal scheidsrechter Johan Demacure uit België.

WK Blitz
Het WK jeugddammen werd zondag 3 november afgesloten met het WK Blitz, waarbij 9 ronden “Zwitsers systeem” werden gespeeld onder een speeltempo van “Fischer 3 + 2 ”.
Demi kwam hierbij tot een verdienstelijke 7 punten.