Demi Peters (13 jaar) klaar voor EK jeugddammen in Warschau

Na een grondige voorbereiding neemt het 13 jarig damtalent Demi Peters uit het Duitse Bunde, deel aan het Europees (Jeugd) Kampioenschap dammen (EjK) voor pupillen meisjes in Polen. Dit kampioenschap vindt plaats van 1 t/m 9 augustus in het gebouw van de Warschau Universiteit en valt onder auspiciën van de Fédération Mondial du Jeu de Dames (FMJD) oftewel de Werelddambond, waarbij de reguliere titelstrijd staat gepland van 1 t/m 7 augustus. Op 8 augustus volgt dan het Rapid EjK en tot slot op 9 augustus het Blitz EjK. Het speeltempo bij deze reguliere strijd bedraagt “Fischer 80 + 1”, het Rapid toernooi vervolgens “Fischer 5 min. + 5 sec.”. Tenslotte voor het Blitz EjK “Fischer 3 min. + 2 sec.”. Voor de reguliere titelstrijd gelden 9 ronden “Zwitsers systeem”, de overige disciplines 13 ronden.

WK ervaring Demi Peters
Demi Peters heeft reeds enige internationale ervaring opgedaan in Gomel (Wit Rusland) waar ze vorig jaar deelnam aan het WK dammen voor pupillen meisjes. Daar kwam ze bij de reguliere titelstrijd tot 7 punten in 9 wedstrijden. Bij het WK Blitz scoorde Demi zelfs een keurige 50 % met 9 punten uit 9 partijen. Pupillen zijn overigens geboren in 2006 t/m 2008.

27 Nederlandse talenten naar EK jeugddammen
Het TeamNL KNDB bestaat derhalve uit 27 deelnemers die uitkomen in de categorie junioren, aspiranten, pupillen en welpen, waarbij alle categorieën een jongens en een meisjes groep kent. Na een gezamenlijke training op 7 juli in “Sportcentrum Papendal” reist het gezelschap dinsdag 30 juli onder leiding van teamchef Esther van Muijen af naar Polen. Esther wordt hierbij bijgestaan door de damtrainers Heike Verheul, Alex Mathijsen en
Stijn Overeem. De Nederlandse delegatie mini cadets-girls die meespelen bij de pupillen meisjes bestaat uit Daria Shulepova uit Eindhoven, Elise Schouten uit Hoogeveen en Demi Peters uit Bunde. De ruim 200 deelnemers aan dit jeugd EK dammen komen naast Nederland uit Duitsland, Rusland, Polen, Wit-Rusland, Litouwen, Estland, Tsjechië, Hongarije, Oekraïne en Letland.