Demi Peters naar EK dammen voor pupillen meisjes

Het 13 jarig damtalent Demi Peters uit het Duitse Bunde is door de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) geïnviteerd, deel te nemen aan het Europees (Jeugd) Kampioenschap dammen (EjK) voor pupillen meisjes in Polen samen met het TeamNL KNDB. Dit kampioenschap vindt plaats van 1 t/m 9 augustus in Warschau en valt onder auspiciën van de Fédération Mondial du Jeu de Dames (FMJD) oftewel de Werelddambond, waarbij de reguliere titelstrijd staat gepland van 1 t/m 7 augustus. Op 8 augustus volgt dan het Rapid EjK en tot slot op 9 augustus het Blitz EjK. Het speeltempo bij deze reguliere strijd bedraagt “Fischer 80 + 1”, het Rapid toernooi vervolgens “Fischer 5 min. + 5 sec.”. Tenslotte voor het Blitz EjK “Fischer 3 min. + 2 sec.”. Voor alle disciplines gelden overigens 9 ronden “Zwitsers systeem”.

WK ervaring Demi Peters
Demi Peters heeft reeds enige internationale ervaring opgedaan in Gomel (Wit Rusland) waar ze vorig jaar deelnam aan het WK dammen voor pupillen meisjes. Daar kwam ze bij de reguliere titelstrijd tot 7 punten in 9 wedstrijden. Bij het WK Blitz scoorde Demi zelfs een keurige 50 % met 9 punten uit 9 partijen. Pupillen zijn tenslotte geboren in 2006 t/m 2008, daardoor is Demi Peters dit jaar nog pupil. Daarna volgen drie jaren in de aspirantenklasse.