Demi Peters 6e op NK sneldammen voor pupillen

Het 13 jarig damtalent Demi Peters uit Bunde heeft zaterdag 8 juni op het NK sneldammen bij de pupillen (algemeen) beslag gelegd op een keurige 6e plaats in de A-finale. Dit NK sneldammen voor alle categorieën vond plaats in het Nationaal Denksportcentrum “Den Hommel” in Utrecht. Als basis bestonden alle groepen uit 24 spelers, die begonnen met 6 ronden “Zwitsers systeem”, onder een speeltempo van “Fischer 5 min + 5 sec.”. Na deze halve finale NK vond een hergroepering plaats, waarbij de 3 nieuwe groepen allen uit 8 spelers bestonden. Demi kwam in deze eerste sessie tot 9 punten uit 6 partijen (3 winst en 3 remise) waardoor ze zich met een 3e stek gemakkelijk plaatste voor de A-finale die dus bestond uit 8 spelers. In deze samenstelling werd een zogenaamde rondtoernooi afgewerkt, waarbij alle spelers één keer tegen elkaar uitkwamen. Uiteindelijk legde Demi Peters met 4 punten beslag op een keurige 6e plaats in deze sterke finale, die werd gewonnen door de 13 jarige Roland Kreeft uit Hoogeveen.

Groningse sneldamtitel
Demi Peters had zich met de Groningse sneldamtitel op zak geplaatst voor dit kampioenschap. Deze felbegeerde titel behaalde Demi overigens op 2 maart in Het Hogeland (HHC) in Warffum. De pupillenleeftijd loopt van 11 t/m 13 jaar.

Eindstand A-finale NK pupillen (algemeen)
1. Roland Kreeft Hoogeveen
2. Melvin Koullen Heerlen
3. Yuri Derks Dongen
4. Stan van der Meer Monster
5. Tanya-Marie Cnossen Eindhoven
6. Demi Peters Bunde (Dld)
7. Daniël Boxum Emmeloord
8. Luca Smit Heerhugowaard