Demi Peters naar NK pupillen in Den Haag

Het NK pupillen algemeen speelt zich dit jaar van 29 april t/m 4 mei af in het Ontmoetingscentrum “Morgenstond” in Den Haag. Onder auspiciën van de KNDB heeft voor de 5e achtereenvolgende keer stichting “The Hague Open” de organisatie op zich genomen. De 18 deelnemers werken dan 8 ronden “Zwitsers systeem” af onder een speeltempo van “Fischer 80 + 1”. D.w.z. 80 basisminuten met 1 bonusminuut voor elke zet. De 1e ronde wordt bepaald door loting en vanaf de 2e ronde neemt de “toernooimanager” dit proces over. Grofweg gezegd worden de spelers, elke ronde, met hetzelfde aantal punten aan elkaar gekoppeld. Als nevenactiviteit vindt vrijdagmiddag 3 mei nog een sneldamtoernooi plaats. Eén van de deelnemers bij het NK dammen pupillen (algemeen) is de 13 jarige debutant Demi Peters uit het Duitse Bunde. Demi Peters neemt het dan op tegen Daniël Boxum en Matheo Boxum beide uit Emmeloord, Tanya-Marie Cnossen Eindhoven, Yuri Derks Dongen, Morris Everts Hoogeveen, Marjory Feyt Ochten, Wouter Keitz Groningen, Bart Jan Kortleven Noordscheschut, Melvin Koullen Heerlen, Gerard Kramer Groningen, Roland Kreeft Hoogeveen, Anthony Maidman Julianadorp, Stan van der Meer Monster, Wilmer Oostindjer Hoogeveen, Alexei Ovsyanko Eindhoven, Mila Rijlaarsdam Wageningen en Luca Smit uit Heerhugowaard. Bij het NK pupillen meisjes, deed Demi vorig jaar reeds ervaring op en zal eind mei hier eveneens aan deelnemen. Dit vindt evenals voorgaande jaren plaats in het Drentse Hoogeveen. Als toegift zijn de partijen op de digitale borden “live” te volgen. Pupillen zijn overigens geboren in 2006 t/m 2008. De nummers 1 t/m 3 plaatsen zich voor het EK dat plaats vind van 1 t/m 7 augustus in Polen. Daarnaast mogen de nummers 1 t/m 3 naar het WK van 27 oktober t/m 3 november in Turkije.