Nationale Damcompetitie start zaterdag 18 september

De Nationale Damcompetitie van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) voor clubteams gaat zaterdag 18 september weer fysiek van start. Vorig seizoen werd namelijk na 2 ronden de competitie door de coronamaatregelen van de overheid stopgezet. Deze Nationale Competitie bestaat uit vier klassen, namelijk Ereklasse, Hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse. De Ere- en Hoofdklasse wordt gevormd door 10 tallen, de overige klassen uit 8 tallen. Er is één Ereklassegroep, 2 Hoofdklassegroepen, 3 Eerste klasse groepen en 5 Tweede klasse groepen.  Tenslotte bestaan de groepen als basis uit 12 teams. Alle wedstrijden beginnen op de zaterdag klokslag 12.00 uur, onder een speeltempo van “Fischer 80 minuten + 1 minuut per zet”. Volgens de KNDB gaan seizoen 2022-2023 de teams in de 1e klasse eveneens weer bestaan uit 10 spelers. Vooralsnog blijft de 2e klasse uit 8 tallen bestaan.

Damclub Winschoten 2e klasse A

De 2e klasse A wordt dit seizoen gevormd door teams uit de drie Noordelijke provincies, namelijk  Groningen, Friesland en Drenthe. Dat zijn dus: Damcombinatie Fryslân 2 uit Leeuwarden, Bezint Eer Gij Begint (BEGB) uit Britsum, DC Heerenveen 2, DC Heerenveen 3, Troch Tinken Sterk (TTS) uit Surhuisterveen, Roden/Leek 2, HDC 4 uit Hoogeveen,  Damgenootschap Het Noorden 2 uit Groningen, DV Warffum 1, DV Warffum 2 en Damclub Winschoten. Het team van Winschoten begint zaterdag 18 september met een “thuiswedstrijd” tegen DC Heerenveen 2 in het gebouw van S.V. Bovenburen.