Rob Knevel uit Midwolda in middenmoot damtoernooi “Brunssum Open”

De 46e editie van het internationaal damtoernooi “Brunssum Open” is in week 32 gewonnen door Wouter Morssink met een imposante score van 14 punten uit 8 partijen. De ruim 70 deelnemers begonnen zaterdag 3 augustus aan 8 ronden “Zwitsers systeem” onder een speeltempo van “Fischer 80 basisminuten + 1 minuut bonus per zet”. Alle “Open” damtoernooien vallen overigens onder auspiciën van de Fédération Mondiale du Jeu de Dames (FMJD) oftewel de Werelddambond. Rob Knevel uit Midwolda en uitkomend in het eerste 8-tal van Damclub Winschoten kwam in Brunssum tot een score van 7 punten en gezien het sterke deelnemersveld van gemiddeld 1051 KNDB ratingpunten een goede prestatie.

Bé Eggens
Op de ranglijst aller tijden prijkt, sinds jaar en dag, op de eerste plaats MN Bé Eggens uit Den Haag (van origine afkomstig uit Borger)

“Hoogeveen Open”
Maandag 12 augustus begint in MFC De Magneet in Hoogeveen de 15e editie van “Hoogeveen Open”. Van de 120 deelnemers komen 5 spelers uit Oost-Groningen, namelijk Janick Lanting uit Bad Nieuweschans, Elize van der Kamp uit Beerta, Han Tuenter uit Westerlee, Jakob Pronk uit Winschoten en plaatsgenoot Geert Lubberink. Hierbij komt Elize uit in het jeugdtoernooi, dat bestaat uit 2 groepen van 4 spelers, die op maandag, woensdag en vrijdag, vanaf 13:00 uur, een zogenaamd rondtoernooi spelen en net als het hoofdtoernooi onder een speeltempo van “Fischer 80 + 1”. Zaterdag 17 augustus vindt de finale plaats waarbij de nummers 1 van elke groep elkaar treffen, evenals de nummer 2 enzovoort. Overigens de gemiddelde speelsterkte van het hoofdtoernooi bedraagt tegen de 1100 KNDB ratingpunten. De deelnemers aan het hoofdtoernooi werken alle dagen één partij af met op dinsdag en donderdag twee partijen. De dagen dat één partij staat gepland, wordt vanaf 13:00 uur samen gestart met het jeugdtoernooi.