Jeugddammers Demi Peters en Janick Lanting naar MTB Open in Hoogeveen

De traditionele zomertoernooien onder de Wereld Dambond (FMJD) vlag zoals Flevoland Ens, Boboli Bunschoten, Rotterdam, Heerhugowaard, Nijmegen en Brunssum wordt week 33 (13 t/m 18 augustus) afgesloten met MTB Hoogeveen Open. Deze 9e editie vindt wederom onderdak in “Het Knooppunt” onder leiding van internationaal scheidsrechter Johan Demasure uit België. Hierbij tekent de Hoogeveense Damclub (HDC) voor de organisatie. Het hoofdtoernooi kent dit jaar een bezetting van tussen de 90 en 100 deelnemers, die naast Nederland uit Kameroen, Senegal, België, Rusland en Mongolië komen. Het toernooi heeft een basisgroep met 6 virtuele ratingklassementen, die 8 ronden “Zwitsers systeem” afwerken onder een speeltempo van “Fischer 80 min + 1 min”. Op alle dagen staat sowieso één ronde gepland met op dinsdag en donderdag 2 ronden, waarbij de uitslagen van invloed zijn op zowel de FMJD- alsmede de KNDB ratingpunten. Naast het “grote toernooi” kent het MTB Open een invitatie jeugdtoernooi voor talentvolle jeugdspelers. De prestaties van Demi Peters uit Bunde en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans vielen ook afgelopen seizoen in het oog, waardoor beide wederom zijn geïnviteerd. De 8 talentjes spelen in 2 poules van vier spelers een zogenaamd rondtoernooi op maandag, woensdag en vrijdag, met op zaterdag de finaleronden. M.a.w. de nrs. 1 van beide poules tegen elkaar enz. Het speeltempo bij de jeugd is eveneens “Fischer 80 + 1”. Bij het hoofdtoernooi maakt Han Tuenter uit Westerlee zijn debuut.