Demi Peters en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans naar Jeugddamtoernooi in Ens

Van 18 t/m 23 juni vindt in “Het Wapen van Ens” in de Noordoostpolder het senioren damtoernooi “Open Flevoland World Cup 2018” van 18 t/m 23 juni plaats. Daarnaast organiseert Stichting Aanzet een invitatietoernooi voor jeugdspelers in de welpen- en pupillencategorie. Daarbij zijn welpen geboren in 2008 of later en pupillen in 2005 t/m 2007. Beide Oost Groninger damtalenten Demi Peters en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans zijn voor dit toernooi geïnviteerd. Dit driedaags toernooi omvat 10 ronden “Zwitsers systeem” onder een speeltempo van “Fischer 20 min. + 5 sec.”. Het begint voor de 20 jonge dammers op woensdagmiddag 20 juni met 3 ronden. Vrijdagmiddag 22 juni eveneens 3 ronden en aansluitend zaterdag 23 juni de resterende 4 ronden. Bij gelijk eindigen volgt een barrage met een versneld speeltempo van “Fischer 5 min. + 2 sec.”. Na dit toernooi nemen Demi Peters en Janick Lanting van 13 t/m 18 augustus deel aan het jeugdtoernooi van MTB Open in Hoogeveen.