Demi Peters en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans naar selectiedag KNDB

Zaterdag 13 januari vindt in “De Coehoorn” in Arnhem de jaarlijkse selectiedag van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) plaats voor talentvolle jeugddammers. Het gaat dan om de categorieën pupillen, aspiranten en junioren. Oost Groningen wordt hierbij vertegenwoordigd door twee pupillen, namelijk de 11 jarige Demi Peters en de 10 jarige Janick Lanting beide uit Bad Nieuweschans. De jongelui worden hierbij getest op diverse onderdelen zoals eigen vaardigheid, standaardcombinaties, spelinzicht, kennisvragen over dambegrippen, voorstellingsvermogen en eindspelkennis. Daarnaast worden er oefenpartijtjes gespeeld in Rapid- en Blitz vorm. Voor een goed resultaat is kennis van de “Sijbrandsmap” met bijbehorend werkboek onontbeerlijk. T.z.t. in februari worden maximaal 11 talenten uitgenodigd voor de Centrale Pupillentraining (CPT) van de KNDB dat 6 sessies per jaar beslaat. De landelijke trainingsgroepen bestaan namelijk uit ca. 25 talenten. Naast de training op de jeugdafdeling van Damclub Winschoten zitten Demi en Janick al geruime tijd op “Damschool Groningen” dat is gevestigd in het Kostverlorenkwartier.