Sterk debuut Jan Starke op NK sneldammen

De 32 jarige Jan Starke uit Oude Pekela heeft als debutant een sterk toernooi gespeeld op het NK sneldammen in Utrecht. In het Nationaal Denksportcentrum “De Hommel “ in de Domstad, kwamen zaterdag 14 juni alle categorieën samen om te strijden voor de Nederlandse titel sneldammen van welp tot senior. De vele honderden partijen werden onderworpen aan het “Fischer 5+5” tijdschema. D.w.z. 5 basisminuten, aangevuld met 5 bonusseconden per zet. Jan Starke had zich hiervoor als provinciaal Gronings kampioen in de C-klasse geplaatst. De C- klasse gaat tot 900 ratingpunten. Voor de grote pauze reikte Jan tot de 3e plaats, waardoor hij na de middag in de zogenaamde B- finale, de 4e plaats bemachtigde. In het eindklassement bezette Jan Starke uiteindelijk de 12e plaats van Nederland. De 19 jarige Groningse junioren kampioen Gerco Lubberink uit Winschoten schoof aan bij de junioren, waar hij in de C-finale de 2e plaats voor zich opeiste. In het totaalklassement bezette Gerco dus de 18e plaats. Dit kampioenschap was voor Gerco de 9e NK finale. Jan Starke en Gerco Lubberink zijn beide lid van Damclub Winschoten.