Damclub Winschoten in de prijzen op A.L. vergadering OGD

Op de algemene ledenvergadering van de Oost Groninger Dambond op woensdag 1 oktober in het gebouw van speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten is de plaatselijke damclub flink in de prijzen gevallen. In de viertallencompetitie werd Winschoten 3 in de 1e klasse derde achter Pekela 1 en Veendam 2. In de hoofdklasse werd Winschoten 1 derde achter De Vriendenkring uit Groningen en Winschoten 2. De basisteam van Veendam 2 en Winschoten 2, inclusief reserves ontvingen uit handen van competitieleider Bé Brakels uit Ter Apelkanaal persoonlijk een medaille. Veendam 2 ronde de competitie af met 7 spelers en Winschoten 2 zelfs met 10 spelers. Het team van Winschoten dat de titel binnenhaalde bestond uit
Dirk Wammes, Ben Dekens, Jacob Pronk en Johan Mulder, verder vielen in
Hennie Medendorp, Estefano Pedro (basisspeler van het eerste uur) Jan Starke,
Frans de Groot, Marchinus Mulder en Geert Lubberink. Veendam 2 is door dit resultaat gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Daarentegen is het team van Rhederweg gedegradeerd naar de 1e klasse. Een individueel succesje was er voor Harrie Molthoop uit Winschoten, die beslag legde op de Schultingbokaal in de 1e klasse van de OGD. Deze wisselbeker is voor de speler die het hoogste aantal punten scoort in de hoofd- of 1e klasse. In de hoofdklasse mag
Herman Mulder uit Ter Apel en spelend bij Veendam de trofee een jaar in de prijzenkast zetten. Winschoten 2 was eind vorig jaar ook al succesvol met de titel op de massadamkamp in Oude Pekela. Het team bestond toen uit Hennie Medendorp, Dirk Wammes, Ben dekens en Johan Mulder. Daar Damclub Winschoten dit seizoen met een 10 tal deelneemt in de landelijke 2e klasse A van de KNDB, is besloten slechts met 2 viertallen deel te nemen in de Oost Groninger Dambond. Eén team in de hoofdklasse en één team in de 1e klasse. Omdat de landelijke competitie altijd op de zaterdagen plaats vind, is deze combinatie mogelijk.

Eindstand OGD clubviertallen seizoen 2013-2014

Hoofdklasse
1. Winschoten 2
2. DVK Groningen
3. Winschoten 1
4. Veendam
5. Meeden
6. Rhederweg (degradatie)

1e klasse
1. Veendam 2 (promotie)
2. Pekela
3. Winschoten 3
4. Winschoten 4
5. Meeden 2

De OGD bestaat voor het nieuwe seizoen 2014-2015 uit

Hoofdklasse
DVK Groningen
Meeden 1
Veendam 1
Veendam 2
Winschoten 1

1e klasse
Meeden 2
Pekela
Rhederweg
Winschoten 2