Matthijs Dijkhuis geslaagd voor “Wiersma zwart”

De 13 jarige Matthijs Dijkhuis uit Westerlee is afgelopen dinsdagavond met succes geslaagd voor het damdiploma, “Wiersma zwart”. Het examen werd afgenomen door het kader van Damclub Winschoten en vond plaats in het gebouw van speeltuinvereniging Bovenburen. Na Van der Wal en het “Wiersma wit” diploma is dit voor Matthijs zijn derde damdiploma in successie. Het begon allemaal met de Van der Wal opstapcursus die de grondbeginselen van de damsport belicht. In deze cursus komen sowieso alle spelregels aan de orde. De Wiersma cursus gaat wat dieper op de theorie in en is gesplitst is een “wit” en “zwart” gedeelte.
Na deze succesvolle afronding gaat Matthijs beginnen aan de Sijbrands wit cursus.
Deze vervolgcursus gaat wederom een stapje verder op het theoretische vlak.

Schooldammen
Matthijs Dijkhuis kwam eind 2012 in aanraking met de damsport. Damclub Winschoten organiseerde toen het 1e scholendamtoernooi voor basisschoolleerlingen in de gemeente Oldambt. CBS “Het Baken” uit Westerlee had zich eveneens ingeschreven voor deze titelstrijd. Matthijs was indertijd geselecteerd voor het 2e team. Na dit toernooi sloot Matthijs zich aan bij de jeugdafdeling van Damclub Winschoten. Elke dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur begon Matthijs zich zo zoetjes aan de damtheorie eigen te maken, wat tot nu toe heeft geresulteerd in 3 damdiploma’s. Met deze ondergrond en praktijkervaring wordt een dampartij beter beheersbaar en krijg je meer plezier in het dammen.
IMAG0079 (1) (1) (1)