Janick Lanting uit Bad Nieuweschans en Jamey Loots uit Winschoten damkampioen provincie Groningen

Zaterdag 27 mei vond in restaurant “Bij Moeders” in Warffum het Open jeugdkampioenschap dammen van de provincie Groningen plaats. De talrijke deelnemers kwamen uit in de categorieën, welpen, pupillen en aspiranten. In één groep werd 9 ronden “Zwitsers systeem” gespeeld onder een speeltempo van “Fischer 10 + 5”. Algeheel kampioen werd pupil Max Doornik uit Groningen. Joost Meijer uit Bedum 2e en Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans werd 3e in de pupillenklasse, 4e Nickey Loots uit Winschoten en 5e tweelingbroer Hermann Loots. In de welpenklasse werd de 10 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans kampioen. Tweede werd Stefan Koenen uit Groningen. Hier pakte Sky Koghee uit Bad Nieuweschans de 3e plaats. De 13 jarige Jamey Loots uit Winschoten werd kampioen in de aspirantenklasse. Rudolf Schwab uit Westeremden reikte als provinciaal jeugdleider samen met de Nico Werkman uit Baflo als voorzitter van de Provinciaal Groninger Dambond (PGD) de prijzen uit. Deze titel is voor Janick Lanting de kroon op zijn werk als welpen dammer. Bij het “gewoon” dammen op 4 januari in Winschoten pakte Janick Lanting zijn eerste provinciale titel. Zaterdag 27 mei kwam daar de tweede titel bij. Voor Jamey Loots daarentegen was dit haar eerste provinciale titel. Dit Open jeugdkampioenschap had in 2014 haar laatste versie met Merel Sibma uit Blijham als kampioen. De Provinciaal Groninger Dambond (PGD) heeft deze titelstrijd dit jaar weer naar voren geschoven.