Demi Peters Provinciaal jeugdkampioen dammen bij pupillen

De 12 jarige Demi Peters uit het Duitse Bunde is er zaterdag 5 januari in geslaagd Provinciaal Gronings damkampioen te worden, bij de jeugd, in de pupillen klasse. Bij deze discipline in de damsport zijn pupillen geboren in 2006 t/m 2008. In de “slipstream” van de tweekamp om de wereldtitel tussen Roel Boomstra en Alexander Schwartsman in het Van Swinderenhuys in Groningen, legde Demi Peters in de nabijgelegen St. Michaëlschool, beslag op de felbegeerde titel. Demi wist al haar 10 partijen winnend af te sluiten. Op een keurige tweede plaats eindigde clubgenoot Janick Lanting (11 jaar) uit Bad Nieuweschans. De overige clubgenoten, van Damclub Winschoten, Dylano Stoter en Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans eindigden op een goede 4e en 5e plaats in het eindklassement. De zes finalisten speelden hierbij een “rondtoernooi”, onder een speeltempo van “Fischer 10 + 5”. De prijzen werden na afloop uitgereikt door de Provinciaal jeugdleider Rudolf Schwab uit Westeremden. Kampioen bij de aspiranten werd Sander Staal uit Groningen en bij de welpen Alyne Goerres uit Oldeboarn.

Eindstand pupillenfinale
1. Demi Peters Bunde 10 – 20
2. Janick Lanting Bad Nieuweschans 10 – 14
3. Anand Dalaj Groningen 10 – 11
4. Dylano Stoter Bad Nieuweschans 10 – 9
5. Dylarius Stoter Bad Nieuweschans 10 – 6
6. Stefan Koenen Groningen 10 – 2

HANNN DAMTOUR
Dit Provinciaal jeugdkampioenschap was als nevenactiviteit van de tweekamp om de wereldtitel tussen Roel Boomstra en Alexander Schwartsman op de damkalender gezet. Genoemde promotie activiteiten vallen mede onder de vlag van de HANNN DAMTOUR met als motto “Het fitte brein”. Uiteraard in samenwerking met en onder auspiciën van de werelddambond FMJD en de KNDB. De tweekamp om de wereldtitel speelt zich af in Leeuwarden, Groningen en Assen. Al met al stond zaterdag Noord Nederland met name de stad Groningen in het teken van damsport. Ten eerste bovengenoemde tweekamp en daarnaast het Provinciaal Jeugdkampioenschap.