Geslaagde damsimultaan door Frederik Bos

Dinsdagavond stond het gebouw van S.V. Bovenburen in het teken van een simultaanseance die werd gegeven door Frederik Bos uit Groningen als 1e tiental speler van Damclub Winschoten. De dinsdagavondgroep bestaat overigens als basis uit 19 leden. Demi Peters won haar partij, Han Tuenter en Geert Lubberink kwamen hierbij tot een puntendeling.

Halve finale NK Pupillen
De halve finale om het NK dammen voor pupillen verloopt voor Demi Peters uit Bunde en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans voorspoedig. Zaterdag 9 maart werkten de 24 deelnemers in “Het Knooppunt” in Hoogeveen 4 ronden “Zwitsers systeem” af onder een speeltempo van “Fischer 30 min. + 15 sec.” Janick zit onderhand op een 50% score met 4 punten uit 4 partijen en Demi heeft 5 punten uit 4 partijen. Zaterdag 23 maart worden de resterende 3 ronden afgewerkt in dezelfde locatie. De overige halve finale plaatsen worden afgewerkt in Soest en Eindhoven. De nummers 1 t/m 5 uit elke groep plaatst zich voor de finale in Den Haag. Dit vindt plaats in de “meivakantie”. Nederlands kampioen Roland Kreeft uit Hoogeveen heeft zich rechtstreeks geplaatst voor deze finale die uit 18 deelnemers bestaat. De 2 overige plaatsen worden bepaald door de Commissie Trainingen. `

4e Regio Cup jeugdtoernooi in Dedemsvaart
Zaterdag 16 maart gaan een 7 tal liefhebbers naar het 4e Regio Cup jeugdtoernooi in “De Baron” in Dedemsvaart. De deelnemers worden door jeugdleider Rik Smit ondergebracht in groepjes van 8.

Provinciaal kampioenschap voor basisscholen
Het Hogeland College in Warffum is zaterdag 16 maart het decor voor het Provinciaal kampioenschap dammen voor basisscholen. Het betreft de categorieën groep 4 t/m 6 de welpen en groep 7/8 de pupillen. De teams bestaan uit viertallen.