Oost Groningen loopt warm voor damtoernooi op zaterdag 30 maart in Winschoten

Oost Groningen staat zaterdag 30 maart in het teken van de damsport, met een groots opgezet damtoernooi, voor zowel de clubdammers als de beginnende dammers. Vooral de laatste groep heeft de organisatie hoog in het vaandel. Dit is namelijk een uitgelezen kans om te starten met de damsport en dan graag tegen liefhebbers van hetzelfde kaliber. Om het succes van vorig jaar te consolideren heeft de overkoepelende organisatie van de Drentse Dambond (DDB), Provinciaal Groninger Dambond (PGD) en de Oost Groninger Dambond (OGD) besloten Winschoten wederom als domicilie te kiezen en wel in het gebouw van Sportvereniging Bovenburen aan de Tromplaan. Organisator Bé Brakels uit Ter Apelkanaal rekent deze editie op een grote opkomst, waarbij vooral de breedtesport aan bod komt. De vorige editie in 2018 trok namelijk al 56 deelnemers. De dammers kunnen vanaf 10.00 uur in de grote zaal aanschuiven in hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse. Deze clubdammers werken de partijen af in groepjes van vier met een speeltempo van 1 uur per speler/partij. De spelers worden door Bé Brakels vooraf naar speelsterkte ingedeeld. Daarnaast kunnen de beginnende dammers in een aparte groep de krachten met elkaar meten. Vorig jaar waren hier een 10 tal liefhebbers op afgekomen, die ondertussen lid zijn geworden van een damclub. De jeugd komt na de middag in actie en schuiven om 13.30 uur achter de borden in lokaal 3 en worden als basis in groepjes van 8 ondergebracht. Overigens, lidmaatschap bij een damclub is niet noodzakelijk en liefhebbers kunnen zich opgeven bij bebrakels@hotmail.nl of www.damclub-winschoten.nl