Demi Peters succesvol op Mello Koolman damtoernooi

De 13 jarige Demi Peters uit Bunde heeft op het Mello Koolman damtoernooi in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen een keurige 29e plaats gehaald in het eindklassement. In haar ratinggroep pakte Demi zelfs de 1e plaats. Het toernooi besloeg in totaal 8 ronden “Zwitsers systeem” en begon op vrijdagavond 6 september met 3 ronden. Zaterdag 7 september werden de resterende 5 ronden afgewerkt. Dit allemaal onder een speeltempo van 30 minuten per speler/partij. De eerste ronde vond plaats volgens een lotingsysteem. Vanaf de 2e ronde nam de toernooimanager dit over en koppelde spelers met een gelijk aantal punten aan elkaar. Kampioen werd Internationaal Grootmeester (GMI) Roel Boomstra uit Groningen met 14 punten en goede tweede stadgenoot GMI Martin Dolfing die 13 punten vergaarde.

Sterk bezet toernooi
Maar liefst 37 deelnemers hadden een rating boven de 900 punten waardoor dit toernooi zeer sterk was bezet. Demi Peters uit Bunde kwam in dit veld met 7 punten uit op een keurige 29e plaats in het totaalklassement in een veld van 46 deelnemers. In haar ratingklassement tot 950 punten, pakte Demi zelfs een keurige 1e plaats. Jakob Pronk uit Winschoten werd 6e in zijn ratinggroep tot 1200 punten. Dit toernooi geldt veelal als een goede voorbereiding op de tientallen competitie van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) die op 5 oktober begint met de eerste ronde.

Demi vier keer in het blauw
Bij een remise of winst tegen een speler met een hogere rating wordt de naam in het blauw gedrukt in “toernooibase” van de KNDB. Demi Peters wist dit 4 keer te bewerkstellingen, namelijk remise tegen Bob van der Mark uit Groningen en tegen plaatsgenoot Danny Staal. Demi kwam zelfs tot winst tegen Hans van Dijk en Steven den Hollander. Kortom een gedegen toernooi voor Demi Peters.