Richard de Rooij geslaagd voor damdiploma Sijbrands zwart

Richard de Rooy uit Wedderveer is dinsdag 10 september, in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten, geslaagd voor het damdiploma Sijbrands Zwart. Nadat Richard lid is geworden bij Damclub Winschoten, is hij gestart met het zogenaamde diplomadammen. De eerste Van der Wal damcursus behandeld de grondbeginselen van het dammen, waarbij sowieso alle spelregels de revue passeren. Daarna volgt de “Wiersma cursus” wit en zwart. Hierbij ligt de nadruk op eenvoudige combinaties in zowel de opening, middenspel en eindspel. Daarna volgt nog de “Sijbrands cursus” ook hier zowel een wit en een zwart gedeelte, die stapje voor stapje verder gaat in de theorie.

KNDB damcursus
De damcursus reeks van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) begint dus bij Van der Wal, gevolgd door Wiersma, Sijbrands, Rozenburg, Springer en Hoogland. Deze cursussen zijn allemaal vernoemd naar Nederlandse wereld Kampioenen. Deel één bestaat uit één gedeelte, de daaropvolgende uit een zogenaamd wit en zwart gedeelte.