2e prijs Janick Lanting bij Regio Cup jeugdtoernooi dammen in Gramsbergen

Jeugdleider Rik Smit uit Hijken kon zaterdag 12 oktober in MFC De Binder in Gramsbergen een kleine 40 jonge dammers welkom heten voor de eerste Regio Cup. Bij dit jeugdtoernooi werden de jongens en meisjes uit Groningen, Hijken, Beilen, Hoogeveen, Aldeboarn, Kampen, Gramsbergen, Bad Nieuweschans, Beerta en Winschoten, ondergebracht in 5 groepjes met als basis 8 deelnemers. Alleen groep 1 en 2 werden gevormd door 6 spelers die met de klok de partijen afwerkten, onder een speeltempo van “Fischer 10 + 5 sec.”. Alle groepen speelden een zogenaamd rond toernooi, waarbij de deelnemers één keer tegen elkaar uitkomen. Overigens groep 3, 4 en 5 werkten hun partijen af zonder gebruikt te maken van de digitale klok.

Oost Groningen
Oost Groningen was vertegenwoordigd met Elize van der Kamp en Yara de Veld uit Beerta, Janick Lanting uit Bad Nieuweschans, Jamey Loots en Nickey Loots uit Winschoten. Alle vijf spelers zijn lid van Damclub Winschoten. Debutante Elize van der Kamp kwam uit in groep 5 en mocht daar de geleerde theorie in praktijk brengen. Elize kwam in één partij tot een goede puntendeling. Jamey Loots en Yara de Veld kwamen uit in groep 4, Yara werd hier uitstekend 5e met 6 punten en Jamey verdient een pluim met haar laatste partij tegen Bo, waarbij Jamey de betere kansen creëerde. Uiteindelijk liep de partij naar een puntendeling. Nickey Loots viel in groep 2 met een verdienstelijke 4e plaats en 6 punten net buiten de bekers. Nickey kwam hier tot goed opgezette partijen. Janick Lanting kwam in groep 1 met goed spel, tot een uitstekende 2e plaats. Het merendeel van de spelers in groep 1 komen namelijk uit in de Landelijke 2e klasse van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB). Alleen nummer 1, 2 en 3 uit elke groep mocht een beker in ontvangst nemen. De volgende Regio Cup vindt plaats op zaterdag 16 november in Groningen.

Regio Cup
De Regio Cup jeugdtoernooien omvatten in totaal 6 toernooien. Dit seizoen is dit naast Gramsbergen, Groningen 16 november, Ureterp 30 november, Hoogeveen 11 januari 2020, Hijken 25 januari 2020 en Dedemsvaart op 14 maart 2020. Deze jeugdtoernooien zijn een uitstekende manier om te starten met de damsport. Alle beginnende spelers starten namelijk in één van de laatste groepen, waarbij de spelvreugde hoog in het vaandel staat.